Nieuws

22 september 2017

Na een heel vervelende samenloop van omstandigheden hebben we gisteren besloten per direct te stoppen met Marjoram. We vinden het ontzettend jammer, maar aan alles komt een eind. Ook wanneer je het misschien niet verwacht. We willen iedereen bedanken die ons kortere of langere tijd heeft gevolgd, en los van elkaar blijven we natuurlijk mooie muziek maken.

2 september 2017

Naast ons optreden in Andledon van aankomende vrijdag, spelen we volgende week zondag, 10 september, tijdens Pedaal Vocaal 2017. Dit is een muzikale fietsroute door de Drentsche Aa! Het aanbod van muziek bestond ooit alleen uit koren, maar bestaat inmiddels ook met singer-songwriters, en bands zoals de onze!

De fietsroute gaat langs allemaal mooie plekjes, en wij zijn te vinden bij Woodz, aan de Bosweg 3 in Anloo. We spelen twee keer een set van een half uur, om 11.00 en om 15.00 uur.

Wil je een dagje de prachtige Drentsche Aa op de fiets ontdekken, en genieten van allemaal leuke muziek? Kijk op http://www.pedaalvocaal.nl/ voor alle info & tickets, en wie weet zien we je volgende week!

28 augustus 2017

Na een heerlijke zomerstop met allemaal andere leuke dingen, gaan we vrijdag 8 september weer los! En wel in het prachtige Andledon, een plek waar we vanaf ons prille begin al mogen spelen. Eigenlijk een beetje thuiskomen, dus!

We spelen deze avond twee sets van 45 minuten, met natuurlijk onze huidige nummers, drie (!) nieuwe nummers, en een paar ‘oldies’, speciaal voor de mensen die ons vanaf dat begin al zien in Den Andel.

De deuren gaan open om 20.30 uur. Kort daarna beginnen we met onze eerste set. Entree is 5 euro, en natuurlijk is onze EP deze avond ook te koop voor 5 euro. Voor de EP vragen we je contant & gepast geld mee te nemen. Je vindt Andledon aan de Kruisweg 6, Den Andel.

Kom met ons genieten van een toffe nazomeravond op deze prachtige plek. Graag tot dan!

28 februari 2017

Naast onze EP release op vrijdag 3 maart, mogen we de EP nogmaals presenteren op vrijdag 24 maart in het prachtige Museum De Buitenplaats te Eelde! Als support nemen we singer-songwriter Lesley Baker mee.

Marjoram
De muziek van Marjoram is melancholisch, stevig en vol emotie. Krachtige zang met meerdere zanglijnen, bijzonder gitaarwerk, een stevige beat van de cajon, omlijst door de prachtige cellomelodieën. Marike Broekema (zang en bas) en Kerwin Pauptit (zang en gitaar) luchten tijdens de nummers behoorlijk hun hart. Frank Vleeshouwer (cajon) en Charles Belfor (cello) volgen hen in deze expressie bij het spelen van de nummers. Dit voorjaar presenteren zij hun eerste studio EP ‘Closure’, met daarop vier kenmerkende nummers van de band. Uiteraard is de EP deze avond te koop.

Lesley Baker
Heel recentelijk besluit Lesley Baker zijn passie voor intieme akoestische sets het grotere publiek op te voeren. Over klassieke folkschema’s hoor je poppy maar pittige zanglijnen. Denk aan een jamsessie tussen Damien Rice en John Butler op een hele knusse zolderkamer.

Museum De Buitenplaats ligt aan de Hoofdweg 76 te Eelde. De deuren van het museum gaan open om 19.30 uur. De entree is 5 euro, inclusief een gratis consumptie (bier / fris / wijn). Kaarten zijn aan de deur te koop, of de reserveren via info@museumdebuitenplaats.nl.

*** De EP van Marjoram is uiteraard deze avond te koop. Voor slechts 5 euro is de EP voor jou! Neem hiervoor contant geld mee ***

15 februari 2017

Eerste single online!

De eerste single van onze EP ‘Closure’, Erase, is nu te beluisteren! Het is een typisch Marjoram nummer…luister gauw en laat ons weten wat je er van vindt!

8 februari 2017

Welkom op onze vernieuwde website! We vonden het tijd voor een nieuw jasje, helemaal in stijl met het prachtige artwork van onze cajonist, tevens kunstenaar, Frank Vleeshouwer. We zijn er super blij mee hoe alles er nu uitziet. En zag je ook al dat we een nieuw logo hebben? Prachtig!

Maar wat zeggen we nou? Een studio EP? Ja zeker! In augustus 2016 zijn we KUDO STUDIO te Groningen ingedoken voor het opnemen van vier van onze nummers. Dat heeft geresulteerd in de EP ‘Closure’, welke we op vrijdag 3 maart gaan presenteren in het sfeervolle Brouwerij Martinus. Als support hebben we Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, waar we ontzettend blij mee zijn. Aanvang 20.30 uur, gratis entree. En de EP is deze avond voor het eerst te koop. Dus wees hier bij!

15 oktober 2016

We doen aan Art Rocks 2016! Met het nummer ‘Begin’ hopen we een kans te hebben in een van de voorrondes, en wellicht de finale! Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Stem op ons nummer, en we maken meer kans op een plekje!

Kijk en beluister hier ons nummer:

En stem hier op ons: https://artrocks.nl/competitie/inzendingen/begin-marjoram

27 februari 2016

De afgelopen tijd zijn we als nieuwe formatie veel wezen optreden, en hebben we nieuwe nummers geschreven. Tijd voor ons om de studio in te duiken voor onze eerste studio EP! Op zaterdag 19 maart kun je ons nog zien in Simplon, en zondag 20 maart in Andledon, maar daarna gaan we dus de studio in. Gaaf! Dit najaar gaan we de EP uitbrengen. We hebben er zin in!

5 oktober 2015

Wat hebben wij een heerlijk weekend gehad! Niet alleen hebben we afgelopen zaterdagavond een heerlijk optreden mogen geven op de CD presentatie van de GSC, in Simplon (Groningen). Maar Frank, Charles en ik mochten ook nog eens super blij worden van het goede nieuws dat Kerwin blijft!

Want ja, wat tijdelijk zou zijn, is veel te leuk om maar tijdelijk te blijven. Dus sinds zaterdag mogen we zeggen: Marjoram is nu echt weer helemaal compleet! Kerwin: we vinden het super dat we je vanaf nu een echte Marjorammer mogen noemen!

Een hele blije Marike

10 juli 2015

Morgen spelen we op het PageFestival in Stadskanaal! We hebben er ontzettend veel zin in. Maar het wordt ook een bijzonder optreden voor ons, omdat dit de laatste keer zal zijn dat we zowel met Niels Keizer als met Herman Kuis optreden.

Zowel Niels als Herman hebben besloten een andere kant op te gaan met de muziek. Wat we van Niels kunnen gaan verwachten is nog een verrassing, maar zeker heel wat anders dan Marjoram. En Herman gaat het drumstel weer opzoeken in een pop-rock formatie.

Charles Belfor en ik vinden het ontzettend jammer om beiden te zien gaan, helemaal nu Niels met ons Marjoram heeft opgezet. Maar we respecteren hun keuzes. En natuurlijk gaan we door met Marjoram!

Na de zomerstop gaan we door met op de cajon Frank Vleeshouwer, een heerlijke percussionist met een geweldig ritmegevoel. En op de gitaar vinden we de komende maanden Kerwin Pauptit, die het gitaarspel behoorlijk onder de knie heeft, en ook nog mooi kan zingen! Kerwin zal een tijdelijke vervanging zijn voor Niels, dus onze zoektocht voor een gitarist gaat nog even door. Maar tot die tijd mogen we genieten van Kerwin zijn muzikaliteit.

Niet getreurd dus! Maar wel een bijzondere dag morgen. Kom ons vooral zien! 15.00 uur in de tent.

https://www.facebook.com/events/802720779811645/